Kun je strategie gebruiken bij gokkasten spelen?

Er zijn mensen die beweren dat zij de ideale manier hebben gevonden om het te winnen van de gokkasten. Denk nou niet dat dit iets nieuws is. Al vanaf de eerste gokkast zijn er mensen die het idee hebben dat zij het kunnen winnen van de machine, ondanks het feit dat de machine geprogrammeerd is om het op de langere termijn te winnen van de speler. Er zijn websites over volgeschreven, en bijkans heb je zelfs iets langs zien komen in je mail over een systeem waarmee je altijd kunt winnen van de gokkast. Dat is uiteraard onzin, maar kun je wel gebruikmaken van strategie wanneer je gokkasten gaat spelen?

Gokkasten en strategie

Online gokkasten zijn programma's die ingesteld zijn op verlies door de speler. De betere ontwikkelaars zorgen er tegelijkertijd ook voor dat de spelers het idee hebben dat zij constant bijna winsten hebben. Dit is goed te zien aan het aantal keer dat je ‘net niet’ de free spins gewonnen hebt, of hoe vaak je dicht in de buurt gekomen bent van de progressieve jackpot. Daarnaast is er nog een element dat belangrijk is. Heb je af en toe het idee dat je wel heel veel lekkere winsten op rij gekregen hebt? Tel dan de winsten eens bij elkaar op, en trek daar de inzet vanaf. Grote kans dat jij het idee hebt dat je op winst staat, terwijl je verloren hebt op de langere termijn.

Verhogen van de inzet

Het verhogen van de inzet na een paar verloren spins lijkt een goede strategie en we moeten zeggen dat het in veel gevallen ook geld op kan leveren, maar een bewezen strategie is het niet. De winstkans is namelijk per spin gelijk, en het is niet zo dat de kans op winsten groter wordt na veel verliezen. Toch is het zo dat je gewoon je eigen gevoel het beste kunt volgen. Verhoog je de inzet niet omdat je weet dat het niet werkt, dan zal je juist zien dat je bij de volgende spin de free spins wint. En dan vallen de winsten dus lager uit.
Maakt dit uit?

Er zijn veel spelers die online gokken en fruitautomaten en gokkasten spelen voor de spanning en het plezier. Wanneer je jezelf een bepaald limiet kunt stellen qua inzet die je meeneemt, dan kom je ook niet in de problemen. Dat je verlies draait op de langere termijn is dan ineens bijzaak geworden omdat een leuke avond in de meeste gevallen ook niet gratis is.